ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Skjutne 26-åringens advokat ska överklaga

ANNONS:
Läs mer

Den skottskadade 26-åringen, som svävar mellan liv och död, häktades i dag misstänkt för grovt rån.

Nu planerar hans advokat Serpil Güngör att överklaga beslutet.

Samtidigt tyder det mesta på att vapnet som riktades mot poliserna var en kopia.

- Att ett av vapnen visar sig vara en replika förändrar inte min bedömning, säger polismästaren i Södertälje, Patrick Ungsäter.

Den 26-årige mannen skottskadades i samband med rånet i Södertälje i fredags och svävar fortfarande mellan liv och död. I dag häktades han, tillsammans med ytterligare fyra personer, misstänkta för delaktighet i rånet.

Samtidigt uppger nu polisen att enligt den preliminära bedömningen var det vapen som riktades mot poliserna en mycket realistisk kopia av ett skarpt automatvapen.

- Att ett av vapnen visar sig vara en replika förändrar inte min bedömning av polismännens agerande i en hastigt uppkommen och pressad situation, säger polismästaren i Södertälje, Patrick Ungsäter i ett pressmeddelande.

Polisen har också beslagtagit ett antal skarpa vapen.

"Helt bedrövligt"

26-åringens advokat Serpil Güngör är kritisk till häktningsbeslutet och kommer att överklaga.

– Jag tycker att det är helt bedrövligt. För mig är det helt verklighetsfrämmande att en person som ligger vid dödsbädden ska vara häktad. Men jag förstår tingrätten för de har inget underlag för hur livshotande skadorna är, säger Serpil Güngör.

Inga större förhoppningar

Hon fortsätter:

– Tingsrätten har beslutat om restriktioner och med tanke på hur han mår tycker jag att det finns vikt att hans anhöriga, hans familj, nära vänner och släkt får träffa honom.

Tillsammans med överklagan till tingsrätten kommer Güngör att skicka in ett läkarintyg om 26-åringens status.

– Han mår fortfarande inte bra och de är fortfarande instabilt. Man har inga större förhoppningar, säger hon.

"Avsikt att döda"

Kay Engfeldt, vice chefsåklagare vid riksenheten för polismål, beslutade på måndagseftermiddagen att en förundersökning skulle inledas med anledning av polisens agerande vid rånet.

– Om den förundersökningen läggs ner har jag fått i uppdrag av familjen att driva ett civilrättsligt mål. Polisen har skjutit rakt i huvudet på min klient och jag menar att det har varit med avsikt att döda och enligt min uppfattning har det inte varit någon direkt varning inför det. Jag anser att polisen bör åtalas för mord alternativt dråp, säger Serpil Güngör.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: