ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Skanskaanställda
i Peru har släppts

ANNONS:

LIMA. De Skanskaarbetare som hållits som gisslan av en gerillagrupp i Peru har släppts.

Beskedet lämnades av officiella källor i Peru på lördagskvällen.

De flesta i gruppen, som togs till fånga i måndags, är anställda i byggbolaget Skanskas peruanska dotterbolag. Övriga arbetar för ett peruanskt byggbolag, Construcciones Modulares. Samtliga 36 uppges ha blivit frigivna.

Ett armébefäl berättade på lördagen för radiokanalen RPP att arbetarna hade tvingats gå till fots i flera timmar från bergen för att nå arméposteringen i en by. Gruppen hade släppts före gryningen lokal tid.

70 miljoner

Det framgår inte om en lösesumma har betalats ut. Gerillan Sendero Luminoso ("Lysande stigen") har enligt veckans rapporter från Peru krävt tio miljoner USA-dollar, motsvarande nästan 70 miljoner kronor, för att släppa sin gisslan.

Både Skanska och det peruanska företaget arbetar för energibolag som utvinner gas på Perus största gasfält, Camisea.

Gerillan har maoistiskt ursprung, men har bekämpats av peruanska regeringar i årtionden. Dess mest framträdande ledare har gripits och det tros bara vara spillror av Sendero Luminoso som opererar i svårtillgängliga trakter i dag.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: