ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Sjukhus vägrar ta emot döende

ANNONS:
Döende patienter vägras vård på sjukhus i Stockholm.
Krisen inom vården kostar människoliv.
- Vi vet att patienter dör därför att vi inte har plats för dem, säger Claes-Roland Martling på Karolinska till Svenska Dagbladet.
På fyra år har antalet intensivvårdsplatser På Karolinska Universitetssjukhuset i Solna minskat med 500, från 1 460 till 960 skriver SvD. Men antalet patienter i behov av akutvård har inte minskat, tvärtom. - De finns, men vi har inte möjlighet att ta emot dem, säger Claes-Roland Martling till tidningen. Saknar personal Enligt Martling är läget värre än någonsin eftersom hundratals sjuksköterskor och läkare saknas inom intensivvården. Många svårt sjuka patienter blir inte opererade och i stället för att ägna sig åt att rädda liv får läkare ägna sig år rent administrativa uppgifter som ombokningar och omflyttningar. Hälften används I Huddinge har 16 nya vårdplatser nyss blivit klara på intensiven, men bara åtta av dem används på grund av att det saknas sjuksköterskor med den specialkompetens som krävs. Expressen har sökt sjukvårdslandstingsrådet Inger Ros för en kommentar.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: