"Vi har inte gått med på det här, det är inte vår politik", säger Jonas Sjöstedt till SVT. Foto: Anna-Karin Nilsson

"Vi har inte gått med på det här, det är inte vår politik", säger Jonas Sjöstedt till SVT.

 Foto: Anna-Karin Nilsson

Sjöstedt: "Vi har inte gått med på det här"

Publicerad

Efter den hårda kritiken – nu vill V-ledaren Jonas Sjöstedt riva upp delar av migrationsöverenskommelsen.

Det rapporterar SVT Nyheter.

– Vi har inte gått med på det här, det är inte vår politik, säger han enligt SVT.

När regeringen i november presenterade sin nya krisplan för hanteringen av flyktingsituationen kom direkt aggressiv kritik från Vänsterpartiets håll.

SD och V lämnades utanför förhandlingarna av krisplanen, som i stället togs fram av regeringspartierna tillsammans med Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna och Kristdemokraterna. V-ledaren Jonas Sjöstedt menade direkt att S och MP agerat på ett sätt som hindrar människor på flykt från att ta sig till säkerhet.

– Vi hade inte accepterat det regeringen föreslår, och vi kommer rösta emot det i riksdagen, sa Sjöstedt då.

Även partiets ex-ledare Lars Ohly gick till angrepp mot regeringens beslut.

– Jag är otroligt bedrövad. Jag tycker att alla partier, utom Centerpartiet och Vänsterpartiet, är på väg i en riktning som bara Sverigedemokraterna kan jubla över, sa han.

"Har inte gått med på det"

Och nu fortsätter V:s kritik. Enligt SVT Nyheter säger Sjöstedt att han och partiet kommer försöka riva upp delar av migrationsöverenskommelsen.

Framförallt är det YA-jobben utan kollektivavtal och nya RUT-tjänster som ska bekämpas, säger han.

– Vi kommer att arbeta emot varje försämring av kollektivavtalen och arbetsrätten. Vi vill inte utvidga RUT-avdraget. Vi har inte gått med på det här, det är inte vår politik, säger Sjöstedt till SVT Nyheter.

Han fortsätter – och utlovar samtidigt hårda förhandlingar den kommande våren.

– Det är inte förhandlat med oss och är inte förhandlat i någon budget. Vi har inte börjat förhandla på allvar än.

Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida