ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

SF Bio säljs till riskkapitalbolag

ANNONS:

Sveriges största biografkedja SF Bio får en ny ägare.

Det blir riskkapitalbolaget Ratos som köper majoriteten av aktierna i SF Bio av Bonniers, enligt uppgifter till Dagens Industri.

SF Bio värderas enligt DI till drygt två miljarder kronor. I affären, som väntas aviseras under måndagen, ingår även den norska biokedjan Oslo Kino.

Enligt DI kommer Bonnier fortsätta att äga en minoritetsandel av SF Bio. Riskkapitalbolaget Ratos äger sedan tidigare den finska biografkedjan Finnkino som även är verksamt i Baltikum.

Enligt DI:s uppgifter var huvudorsaken till att Ratos till slut tog hem affären de synergieffekter de kan räkna hem genom att vara verksamma i flera länder. Tillsammans blir de olika företagen en stor aktör på den europeiska biografmarknaden.

Har 41 salonger

SF Bio har 41 salonger i Sverige. Hur affären kommer att påverka vanliga biobesökare är inte säkert i nuläget.

Med i slutstriden om SF Bio, som dominerar den svenska biomarknaden, var bland andra också ett annat riskkapitalbolag, Nordic Capital.

Expressen.se har varit i kontakt med representanter för både Ratos och SF Bio. Båda avböjde att kommentera.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: