ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Sex dömda - lurade kvinnor att sälja sina kroppar

ANNONS:

STOCKHOLM. De sex unga männen från Litauen lockade jämnåriga kvinnor till Sverige och lurade dem på de pengar de tjänat på prostitution.

På tisdagen dömdes samtliga till fängelse.

Den mest belastade 21-åringen döms för människohandel och grovt koppleri till fängelse i 3,5 år och tio års utvisning. En 22-åring får lika långt straff för grovt koppleri.

De övriga, som är mellan 22 och 27 år, döms till fängelse mellan ett och 2,5 år och utvisas på fem år.

– Männens brottsplan har varit att lura kvinnorna på pengar, säger kammaråklagare Lars Ågren till TT.

Lovades 10000 om dagen

Han uppskattar att ligan omsatt cirka en miljon kronor under tio månader. Kvinnorna har bara fått behålla en bråkdel.

En av de unga kvinnorna blev lovad 10 000 kronor om dagen när hon värvades i en by på litauiska landsbygden. Hon hade inte prostituerat sig tidigare men blev i Sverige tvungen att ta emot mellan fem och åtta kunder per dag. Domstolen ansåg att hon utsatts för människohandel.

– Hon fick inte behålla ett korvöre av det hon tjänade in. Men hon var så naiv att hon ändå följde med männen hit tre gånger, säger Ågren.

Kvinnan har nu fått skyddat boende i Sverige och får stanna här.

De två män som fick de längsta straffen har fungerat som "platschefer" i Sverige medan de fyra andra har administrerat koppleriverksamheten.

TT

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: