ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Karlstad flygplats utrymdes på fredagen efter larm om en misstänkt självmordsbombare, som visade sig vara... en pilot!
Karlstad flygplats utrymdes på fredagen efter larm om en misstänkt självmordsbombare, som visade sig vara... en pilot!

Schlagerstjärna i bombdrama

ANNONS:
KARLSTAD. Medoldifestival-vinnaren Frank Ådahl hamnade mitt i en misstänkt självmordsattack på Karlstad flygplats.
Skakad blev han fast mitt i bombkaoset.
- Det enda vi visste var att vi var utsatta för hot, säger han till Expressen.se.
Idyllen brakade samman snabbt i fridfulla Värmland på fredagen klockan 12.57. Då kom, via SAS, larmet till polisens ledningscentral i Karlstad om en misstänkt terrorist på Karlstads flygplats. - Vi agerade direkt efter att ha fått beskedet att en man i grön jacka och med något som kunde vara en bomb setts gå över flygfältet, berättar polisens befäl Rolf Sandberg.

"Bombaren" var - pilot

Flygplatsen evakuerades och spärrades av. Parkeringen utanför flygplatsen tömdes på personer och bilar med paniken på lut. En av dem som tvingades lämna planet var Frank Ådahl i Edin & Ådahl, bandet som vann schlager-SM, för några år sedan. Han var skakad av dramat. - Det enda vi visste var att vi var utsatta för hot, säger han till Expressen.se.

Misstänkte bombaren var pilot

Ett anländande flygplan från Stockholm dirigerades till flygplatsens södra taxibana där det fick stå och vänta i en timme med oroliga passagerare ombord i en timme. Då hade polisen hittat den misstänkte självmordsbombaren. Som visade sig vara - pilot... - Han var på väg till sitt plan och bar på två väskor, berättar polisens Rolf Sandberg. - Han skulle flyga från Karlstad, och eftersom han är pilot var det så att säga naturliga orsaker att han kom en annan väg.

"Vi fick en bra övning"

Samtidigt hade polisen försatts i höjd beredskap med tanke på att det hela kunde vara en avledningsmanöver för ett bankrån eller liknande. Centralsjukhuset i Karlstad fick även det sättas i högsta beredskap och räddningstjänsten avblåsa en storövning. - Men vi fick en ganska bra övning i alla fall, konstaterar räddningsbefälet Nils Weslien.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: