Rebecca och Fiona fick pris för Årets Dans/Electro. Rebeccas pojkvän var nominerad i samma kategori, men fick gå utan pris.
Rebecca och Fiona fick pris för Årets Dans/Electro. Rebeccas pojkvän var nominerad i samma kategori, men fick gå utan pris.

Scheja vann över sin kille på Grammisgalan

Publicerad

Rebecca Scheja slogs i kväll om två grammisar med pojkvännen Adrian Lux.

Båda var nominerade i kategorin "Årets dans/elektro" och "Årets nykomling".

Men det blev Rebecca, och hennes bundsförvant Fiona som gick segrande ur striden.

"OMG!!!!!! Cant Believe it!!!!!!!!!!!!!!!", skrivs det från Rebecca Schejas och Fiona Fitzpatricks gemensamma twitterkonto minuterna efter segern.

Trots att Adrian Lux fick storstryk av flickvännen är han inte bitter.

"Grattis!!!!!!!!!!", twittrade han till flickvännen och hennes dj-kollega kort efter att de tagit emot sitt pris.

– Det är extremt bra konkurrens. Vi tycker att alla de här killarna är grymma, sa Rebecca Scheja till SVT i pausen.

– Vi var så chockade att det var pinsamt, tillägger Fiona Fitzpatrick.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida