ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Saudiska bloggare protesterar

ANNONS:
I internets anonyma värld attackeras nu Saudiarabiens regering av saudiska bloggare som tycker att regeringen alltför entusiastiskt hetsar muslimer över hela världen mot de danska Muhammed-karikatyrerna.
Bloggarna torgför åsikter som de aldrig skulle våga uttrycka i vanliga statskontrollerade medier.
De USA-allierade saudiska myndigheterna ockrar på karikatyrerna nu när många månader har gått sedan de publicerades, är en återkommande synpunkt. Men islam åsidosätts. "Jag kan inte minnas någon sådan reaktion när Afghanistan och Irak invaderades", skriver signaturen Jo. "Och, än viktigare, jag har inte sett att något gjorts för palestiniernas sak frånsett penningstöd", tillägger bloggaren.

Bojkott mot danska varor

Den muslimska upprördheten över nidbilderna i Jyllands-Posten spred sig över världen sedan Saudiarabien kallat hem sin ambassadör från Danmark i januari. Då hade regeringen utsatts för påtryckningar från muslimska skriftlärda och det hade inletts en folklig bojkott mot danska varor. Sedan har det följt allt våldsammare protester. Danska beskickningar har eldhärjats i Syrien, Libanon och Iran.

"Förbannade danskar"

"Jag har aldrig varit så imponerad av sammanhållningen som jag till sist börjat få bevittna mellan annars brokiga, fast inbördes beroende, regioner, stammar och byar på Arabiska halvön", skrev en kvinnlig bloggare, "Farah", sarkastiskt. "Men nu kan vi alla jämbördigt och oskiljaktigt säga eller tänka: Dom där förbannade danskarna. På dom!"
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: