ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Timmar efter att bilden togs försvann Sarah Lagerström, 22, på Birka Paradise. Foto: Privat
Timmar efter att bilden togs försvann Sarah Lagerström, 22, på Birka Paradise. Foto: Privat

Sarah, 22, spårlöst borta på kryssning

ANNONS:

Sarah Lagerström, 22, tog färjan till Mariehamn med pojkvännen. Men försvann spårlöst under kryssningen och har inte återfunnits sedan dess.
– Allting passerar revy i huvudet på en, vi vet inte om hon blivit bortrövad eller vad som har hänt, säger Thomas, 22-åringens pappa.

Sarah Lagerström, 22, och hennes pojkvän skulle åka med kryssningsfärjan Birka Paradise till Åland – men bara pojkvännen kom hem från resan. Hennes föräldrar, pojkvän och polisen vet ännu inte vad som hände.

"Skulle röka"

Det enda de vet är att Sarah och pojkvännen hade varit uppe sent och festat. De slog följe med ett annat sällskap och gick ner till en hytt för att fortsätta kvällen där. Men enligt uppgifter till föräldrarna ska ett gräl ha uppstått och Sarah försvann från hytten.
– Hon hade diskuterat med någon och blivit upprörd, sedan hade hon gått i väg. Pojkvännen uppfattade att hon skulle röka, säger hennes mamma Gabriella till Expressen.se.
Vid fyratiden på morgonen slutar spåren efter Sarah Lagerström. Pojkvännen gick tillbaka till parets hytt i förhoppningen om att hon skulle återvända. Men när han vaknade var sängen tom. Då tog han kontakt med personalen, som gav honom rådet att gå ut som första passagerare när färjan kom i hamn i Stockholm. Men Sarah dök inte upp. Och när polisen kollade igenom övervakningsfilmen från Mariehamn var det bara tre personer – ingen av dem Sarah Lagerström – som gick av och på.
– Sedan var hon puts väck. Polisen säger att båtpersonalen har sökt igenom båten.

"Glad och sprallig"

Hon har inte klivit av i Mariehamn och hon har inte klivit av i Stockholm.
Sarah Lagerström var klädd i en svart klänning, svarta jeans och ett par svarta högklackade skor när hon försvann.
– Det är en lång, ljushårig, glad, sprallig, jättesöt tjej, säger hennes pappa Thomas.
Enligt Gabriella har polisen sökt efter Sarah Lagerströms mobilsignaler för att se var hon befunnit sig, men utan resultat. Hon har fått informationen att polisen nu också ta kontakt med finländska myndigheter för att utöka spaningarna till Mariehamn och vattnet mellan Stockholm och Åland.
Thomas säger att han har en overklighetskänsla i kroppen.
– Man tänker att det händer alla andra, men att det inte händer en själv. Allting passerar revy i huvudet på en, vi vet inte om hon blivit bortrövad eller vad som har hänt, säger Thomas.

Kan ha hamnat i vattnet

De anhöriga har kontaktat organisationen Missing People som i kväll gick ut med en efterlysning på sin Facebooksida.
Under tisdagen ska polisen besluta om det ska sättas in en helikopter i sökandet.
– Det pågår ingen förundersökning, eftersom vi inte vet exakt vad som har hänt. Men det finns tecken på att hon kan ha hamnat i vattnet, eftersom man har fått fram signaler från en telefon vid Söderarm, en fyr där ute i havet, säger Ove Hagdahl, stationsbefäl vid Södermalmspolisen.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: