ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Michael Conroy/AP
Foto: Michael Conroy/AP

Santorums fräcka brev - trots avhoppet

ANNONS:
Tidigare artiklar
Läs mer om USA-valet 2012

Han hoppade av i förra veckan - ändå fick väljarna i Iowa ett brev i måndags.

"Det skrämmer mig verkligen när jag tänker på vad som skulle hända om Mitt Romney blir nominerad", stod det i brevet.

Avsändare: Rick Santorum.

I ett två sidor långt brev som landade i Iowa-väljarnas brevlådor i måndags vädjar Rick Santorum om ekonomiskt stöd till sin kampanj. I brevet, som först publicerades av Des Moines Register, ger den förre presidentkandidaten sig på rivalen Mitt Romney ordentligt. Detta trots att han hoppade av kampen förra veckan.

Välbekanta attacker

Det radas upp gamla välbekanta attacker som att Romney är en "Massachusetts-liberal" som inte kommer att kunna utgöra något hot mot Barack Obama i till exempel hälsofrågan.

"Det skrämmer mig verkligen när jag tänker på vad som skulle hända om Mitt Romney blir nominerad", är kärnan i brevet. Enligt Santorums kampanjledare Mike Biundo skickades brevet ut innan Santorum bestämde sig för att hoppa av.

- Självklart är det så, säger han till NBC.

Vägrar ge Romney stöd

Brevet har ändå fått republikaner att spekulera om intentionen. Santorum och Romney står långt ifrån varandra i många frågor och senast i måndags vägrade Santorum fortfarande ge sitt stöd till Romney, trots att det är mer eller mindre är säkert att han kommer att bli den republikanska presidentkandidaten. I stället påpekade han att han inte gav någon kandidat sitt stöd.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: