Mona Sahlin skyller katastrofsiffrorna på Wanja Lundby-Wedin och säger att LO-basen bör lämna AMF:s styrelse. Foto: Roger Vikström
Mona Sahlin skyller katastrofsiffrorna på Wanja Lundby-Wedin – och säger att LO-basen bör lämna AMF:s styrelse. Foto: Roger Vikström

Sahlin skyller raset på LO

Publicerad
Uppdaterad
Avgå Wanja!
Mona Sahlin skyller katastrofsiffrorna på Wanja Lundby-Wedin - och säger att LO-basen bör lämna AMF:s styrelse.
- För att kunna koncentrera sig på att bygga upp förtroendet för LO, säger Mona Sahlin till Ekot.
Expressen kunde på lördagen redovisa en ny väljarbarometer som visar att stödet för Socialdemokraterna minskat kraftigt.
Expressen.se har sökt Mona Sahlin för en kommentar angående katastrofsiffrorna, men partiledaren har avböjt att kommentera.
I en intervju med Sveriges Radio Uppland skyller Mona Sahlin raset på skandalerna kring LO.
Mona Sahlin anser att Wanja Lundby-Wedin ska avgå från sin post i AMF:s styrelse.
– Jag tycker att det är mycket som talar för att Wanja Lundby Wedin bör lämna AMF:s styrelse just för att kunna koncentrera sig på att bygga upp förtroendet för LO, säger Mona Sahlin till Ekot.
Mona Sahlin sätter också press på Wanja Lundby-Wedin:
– Jag har förtroende för Wanja som LO-ordförande men hon har också ett stort ansvar att reda ut situationen i AMF och visa hur hon och LO vill bygga tillbaka förtroendet.
Expressen.se har sökt Wanja Lundby-Wedin, men hon vill inte kommentera Mona Sahlins utspel.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag