ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Paul Sakuma
Foto: Paul Sakuma

Så köper du nya Iphone - billigast

ANNONS:
FAKTA

 Så skiljer sig Iphone 4 från Iphone 3:


• iPhone 4 har mycket högre skärmupplösning med Retina-skärm
• Man kan ringa videosamtal över internet på Iphone 4
• Kameran har 5 megapixlar jämfört med 3 samt en LED-blixt
• Längre batteritid. Batteriet räcker till upp till 7 timmar telefontid om man har 3G och 14 timmar om man har 2G
Källa: Apple

Exempel på hur mycket Iphone 4 kommer att kosta i Sverige:


• Telia har bland annat presenterat ett abonnemang med 24 månaders bindningstid som heter Telia Mobil Prata på med Mobilsurf som kostar 0,29 kr/minut att ringa till andra mobilabonnemang samt fasta nät. Öppningsavgiften kostar 0,79 kr/samtal. iPhone 4 16 GB kostar 229 kr/månad + 0 kr kontant de första 24 månaderna, sedan kostar det 98 kr/månad.
• Halebop har bland annat presenterat ett abonnemang med 24 månaders bindningstid som heter Halebop Hallå Surf Plus som kostar 0,19 kr/minut att ringa till andra mobilabonnemang samt fasta nät. Öppningsavgiften kostar 0,99 kr/samtal. iPhone 4 16 GB kostar 229 kr/månad + 299 kr kontant.

Visa merVisa mindre

Funderar du på att köpa Iphone 4 utan abonnemang?

Tack för din röst!
Du har redan svarat på frågan.
Visa resultat
Snittbetyg:
Annons:

Funderar du på att köpa Iphone 4 utan abonnemang?

Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
5995 kr - så mycket kommer den billigaste varianten av nya Iphone 4 kosta i Sverige.
Om du har tur kan du komma billigare undan om du köper den under semestern.
Apples pris på Iphone 4 i Sverige kommer att vara 5 995 kr för 16 gigabyte och 6 995 kr för 32 gigabyte för olåsta versioner av telefoner, skriver tidningen MacWorld. Men enligt Expressens teknikexpert Fredrik Granlund är det inte många som kommer att köpa den olåsta versionen.
- Man kan självklart köpa Iphone 4 olåst och stoppa in ett vanligt sim-kort, men om man vill att telefonen ska fungera fullt ut är det bättre att se till att ha ett abonnemang som klarar av mycket dataöverföring, säger Fredrik Granlund.

"Värt i längden"

Både Telia och Halebop har nu presenterat sina priser på Iphone 4 med abonnemang som passar den nya modellen.
- Ett abonnemang kostar mycket pengar per månad men kan vara värt det i längden, säger Fredrik Granlund. Expressens teknikexpert Fredrik Granlund.
Om man ändå vill köpa telefonen olåst beror det på växelkurserna om det är värt att göra det utomlands. I USA där Iphonen är som billigast kan man inte köpa obundet - så det är inte ett särskilt smidigt alternativ, säger teknikexperten Joel Westerholm till Expressen.se. 

Listor väldigt snart

- Man kan köpa Iphone 4 obunden i Storbritannien, Tyskland och Frankrike men om den är så mycket billigare där vet jag inte, säger Joel Westerholm.
Telia och Halebop är de enda som släppt sina prislistor hittills. Man tror att Telenor och 3 kommer att presentera sina prislistor väldigt snart. Men att välja rätt bland alla abonnemang är inte helt lätt.
- Det bästa är att gå in på en prisjämförelsesajt där du fyller i hur mycket du ringer och smsar, samt din datatrafik så räknar den ut vad som är bäst för dig, säger Joel Westerholm.
Iphone 4 släpps i Sverige på fredag.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: