ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Så här ser väljarna på Löfven

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Stefan Löfven föreslås bli ny partiledare för Socialdemokraterna.
I Expressens unika Demoskopmätning har 26 procent stort förtroende för S-ledaren.
- Det verkar vara en person med ett gott anseende internt, säger statsvetaren Jonas Hinnfors.
Löfven. Foto: Fredrik Persson / Scanpix26 procent av de tillfrågade i en färsk Demoskopmätning uppger att de har mycket eller ganska stort förtroende för den tilltänkte S-ledaren Stefan Löfven, 54.
Bland S-väljarna är det 49 procent som är positiva.
– Det är intressant att notera att den här personen inte verkar väcka några som helst negativa känslor, att jämföra med Juholt till exempel. Det verkar också vara en person med ett relativt gott anseende internt, säger Jonas Hinnfors, professor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Måste kännas bra för honom själv

Han fortsätter:
– Den här första maggropskänslan är att han inte väcker några negativa känslor och det måste kännas bra för honom själv och för Carin Jämtin som har sytt ihop detta, säger
Ulf Bjereld, S-märkt statsvetare vid Göteborgs universitet:
– Det är intressant att han får relativt höga siffror inom socialdemokratin. Det hade ju både Mona Sahlin och Håkan Juholt problem med. Men det fanns också en tid när Mona Sahlin hade sina glansdagar. Håkan Juholt hann ju aldrig riktigt skaffa sig några bra opinionssiffror innan han blev inblandad i en massa affärer.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: