ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Mona Sahlin. Foto: Magnus Jönsson
Mona Sahlin. Foto: Magnus Jönsson

S-politiker: Stoppa hatkampanjen

ANNONS:
26 ledande socialdemokrater anklagar Moderaterna för att bedriva en systematisk hatkampanj mot Mona Sahlin.
Nu vill de stoppa påhoppen på S-ledaren.
"Det börjar allt mer likna 1980-talets hatkampanjer mot Olof Palme", skriver socialdemokraterna i en debattartikel på DN:s nätupplaga.
Valet kommer allt närmre och i och med politikerveckan i Almedalen som inleds i morgon söndag väntas valrörelsen sätta i gång på allvar.
Nu anklagar samtliga ordförande i de 26 socialdemokratiska partidistrikten Moderaterna för att driva en hatkampanj mot Mona Sahlin.

Falskt mejl

I en debattartikel som publicerades på DN:s nätupplaga på lördagskvällen skriver de 26 höga socialdemokraterna att de borgerliga partierna genom ”samordnade utspel och aktiviteter” förtalar och misstänkliggör S-ledaren.
S-topparna tar upp ett falskt mejl med Mona Sahlins underskrift som enbart handlar om hennes politiska skandaler som cirkulerat i kretsen kring regeringen.
Det andra exemplet är de borgerliga ministrarna Sven Otto Littorin och Mats Odells tal om ”Tobleronepolitik” – ett tydligt anspelande på den så kallade Tobleroneaffären där det framkom att Mona Sahlin använt statens kontokort för privata utlägg.
”Det börjar allt mer likna 1980-talets hatkampanjer mot Olof Palme. Vi accepterar vare sig hatet eller att väljarna blir blåsta på den politiska diskussionen”, skriver debattörerna.

Hets mot Mona

De anser även att denna typ av retorik legitimerar ”de anonyma webbsidorna, filmerna på You Tube och de rasistiska bilderna som alla hetsar mot Mona Sahlin”.
Debattörerna uppmanar de borgerliga att i stället diskutera det politiska innehållet:
”Vi tycker det räcker nu. Vi uppmanar Moderaterna att lägga ner personkampanjen mot Mona Sahlin och börja diskutera sakfrågorna om jobben, välfärden och rättvisan”, skriver de.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: