Rockstjärnan erkänner: Jag köpte barnporr

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. Rockstjärnan Pete Townshend, 57, är misstänkt för att ha köpt barnporr på Internet.
The Who-gitarristen säger:
Jag är inte pedofil. Jag har själv utsatts för övergrepp, säger han.
Bara några timmar efter att hans namn blivit känt trädde rockstjärnan fram i engelska medier. Pete Townshend klev ut på trappan utanför sitt hem i Richmond, sydvästra London, och försökte förklara varför hans namn och kreditkortsdetaljer hittats av Scotland Yard när en barnporrhärva på nätet uppdagades. Jag har skrivit en biografi över min barndom de senaste sju åren. Jag tror att jag blev sexuellt utnyttjad någon gång mellan fem och sex och ett halv års ålder när jag bodde hos min mormor som var psykiskt sjuk, säger han till Sunday Express. Jag kan inte komma ihåg exakt vad som hände, men mitt arbete kastar då och då mörka skuggor över min barndom, speciellt i "Tommy" (musikalen, Expressens anmärkning). Skulle bara undersöka The Who-gitarristen säger att det enbart var i research-syfte som han varit inne på barnporrsidorna på Internet. Vid ett tillfälle använde jag mitt kreditkort för att komma in på en sida om barnporr. Jag gjorde det enbart för att se vad som fanns där. Jag berättade det informellt för en vän som är advokat och talade om för honom vad som fanns där, säger världstjärnan. Han erkänner att han alltid varit intresserad utav porr med vuxna. Jag har använt det i hela mitt liv. Nu ska jag bara prata med mina advokater och se vad som ska hända härnäst. Men det här kan förstöra min karriär, säger han till Daily Star. Kan slippa straff Pete Townshend kommer nu att förhöras av Scotland Yard i vad som kallas Operation Ore. 1 300 pedofiler har redan arresterats och drygt 7 000 personer i Storbritannien misstänks för samma brott. Pete Townshend kan slippa straff om han kan bevisa att han hade giltiga skäl för att ladda ner barnpornografin.
Pamela Andersson
Pamela Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag