Statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserade S-ledaren Stefan Löfven med orden: "tittar bakåt." Foto: Foto: Anna-Lena Mattsson
Statsminister Fredrik Reinfeldt kritiserade S-ledaren Stefan Löfven med orden: "tittar bakåt." Foto: Foto: Anna-Lena Mattsson

Reinfeldts starka kritik mot Löfven

Publicerad
Uppdaterad
På Stefan Löfvens första dag med externa uppdrag som partiledare får han kritik direkt.
Statsminister Fredrik Reinfeldt säger att han är bakåtsträvande.
- Jag tror att man i dagens samhälle behöver en föränderlig politik, säger han i SVT:s Nyhetslabbet.
När den nyvalde S-ledaren har sina första externa uppdrag kommer kritiken direkt.
Han har tidigare kallats för betong- och asfaltssocialdemokrat av det förra MP-språkröret Maria Wetterstrand och nu kommer statsminister Fredrik Reinfeldt med kritik på samma tema.
- Min uppfattning om Löfven är han tittar bakåt med ett löfte om att inte förändra partiet och det förvånar mig. Jag tror att man i dagens samhälle behöver en föränderlig politik, säger han i SVT:s Nyhetslabbet.

Kan inte ta debatten

På torsdag ska Fredrik Reinfeldt möta Stefan Löfvens Socialdemokrater i en riksdagsdebatt. Men eftersom den nya S-ledaren inte har en plats i riksdagen är det än så länge oklart vem som kommer ta debatten.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida