Mona Sahlin möter Fredrik Reinfeldt i en het tv-duell i kväll. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM och ALL OVER PRESS
Mona Sahlin möter Fredrik Reinfeldt i en het tv-duell i kväll.  Foto: CORNELIA NORDSTRÖM och ALL OVER PRESS

Reinfeldt och Sahlin på röstjakt i "Kvällsöppet"

Publicerad
Uppdaterad
En statsminister och en statsministerkandidat.
I kväll vill de säkra nya röster inför höstens val.
- Sahlin verkar tro att hon ska vinna regeringsmakten på att gnälla sig in i Rosenbad, säger Reinfeldt.
- Reinfeldt måste inse att kritik mot hans nådiga person inte är gnäll, svarar Sahlin.
På en punkt är de överens: Valrörelsen är redan i gång – trots att valdagen infaller först i september.
I kväll möts statsministerkandidaterna i en direktsänd debatt i tv-programmet Kvällsöppet.
Mona Sahlin laddade i går tillsammans med Lars Ohly, Peter Eriksson och Maria Wetterstrand.
Fredrik Reinfeldt laddade genom att gå till attack, på en presskonferens i partihögkvarteret med tre frågor till Sahlin om arbetslinjen, skattechocker och skolpolitik.
– Jag får ständigt efterfråga svar på frågor, svar vi inte får. Mona verkar tro att hon ska vinna regeringsmakten på att gnälla sig in i Rosenbad i sina skällningar på oss.
Varför är det viktigt att utmana Sahlin?
– För att det har varit mycket spel mot ett mål. Och jag har ett särskilt ansvar för att möta min utmanare om statsministerposten. Hon är ute efter mitt jobb, och jag vill ha det kvar, säger Reinfeldt.
Mona Sahlin vill inte svara på statsministerns frågor.
– Det vore bättre om Reinfeldt hade en presskonferens för att berätta vad han ska göra åt utanförskapet och den höga ungdomsarbetslösheten. Det här tycker jag ger ett lätt töntigt och tomt intryck.

Kvällsöppet i kväll 22:40 i TV4.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag