ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rebellerna förbereder stor offensiv i Tripoli

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Expressens Kassem Hamadé rapporterar under torsdagen direkt från Tripoli, där han såg hur rebellerna höll på att förbereda sig för en stor offensiv.
- Khadaffis söner tros befinna sig där, säger Kassem Hamadé.
Under natten mot torsdagen hördes sporadiska strider i huvudstaden. Rebeller har tillfångatagit minst tre ur Khadaffis styrkor och avrättat en.
Samtidigt kom många rapporter om stora problem med prickskyttar i området.
Expressens Kassem Hamadé finns på plats i Tripoli och berättar om svårigheterna.
– Prickskyttar är det största problemet här. Tripoli är stort och rebellerna har kontroll över stora områden. Men det finns bostadsområden där individer som är lojala med Khadaffi kan agera på egen hand. Prickskyttar kan finnas överallt.

Många rykten

Det talas också mycket om utländska legosoldater som arbetar för Khadaffi. Ett rykte på gatorna i Tripoli är att tre kvinnliga prickskyttar från Ukraina gripits under natten.
– Problemet är att det inte går att få sådana här uppgifter bekräftade av oberoende källor. Jag har försökt få träffa de här kvinnorna de påstår att de gripit, men det går inte heller.

Söner i området

Kassem Hamadé berättar också om hur rebellerna håller på att förbereda en stor offensiv i Tripoli, mot Abu Slim-distriktet. En offensiv som ska äga rum under torsdagen.
– De förbereder en stor offensiv mot kvarteret Abu Slim, där Khadaffis söner tros befinna sig. Abu Slim är kvarteret som Khadaffis anhängare har kontroll över, än så länge.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: