ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
"TRIST". Samuel Wowoah höll låg profil om det inträffade efter matchen. "Det är något Hif får ta tag i."
"TRIST". Samuel Wowoah höll låg profil om det inträffade efter matchen. "Det är något Hif får ta tag i."

Rasistattack mot Blåvitts stjärna

ANNONS:
HELSINGBORG. Henrik Larsson var lysande och plötsligt är Helsingborg med i guldstriden.
Men segern svärtas ner av HIF-fansen - som utstötte apljud mot IFK-stjärnan Samuel Wowoah.
- Det är vidrigt, säger HIF:s succétränare Stuart Baxter.
Det var i slutet av matchen som IFK-stjärnan Samuel Wowoah skulle göra ett inkast djupt nere på Helsingborgs planhalva. Redan innan han hann lyfte upp bollen med händerna började HIF-fansen utstöta apljud. - Pinsamt. Riktigt uselt, sa Pontus Kåmark i TV4:s direktsändning.

Baxter mycket upprörd

Henrik Larsson - briljant i matchen och med ett mål - har en far från Kap Verde-öarna. Efteråt ville han däremot inte kommentera HIF-fansens rasistiska tillmälen. Men HIF:s succétränare Stuart Baxter var förbannad - mycket förbannad. - Jag har själv bott i Sydafrika och tagit Nelson Mandela i hand. Jag vet vad rasism betyder. - Det är vidrigt...

"Dåligt omdöme"

För tillfället leder Fifa en internationell kampanj mot rasism. En kampanj som innefattar de allsvenska klubbarna. HIF:s sportchef Bosse Nilsson säger: - Har HIF-supportrar burit sig illa åt mot Wowoah tyder det på mycket dåligt omdöme. Jag har matchen inspelad på video och ska se och lyssna igenom den. - Jag lovar att vi ska diskutera igenom frågan i föreningen.

Hävdar oskuld

HIF:s supporterklubb Kärnan menar att deras medlemmar är oskyldiga. - Jag stod mitt i klacken och kan garantera att det inte kom några apljud därifrån. Det måste ha kommit från andra åskådare på läktaren. Men jag ber om ursäkt å deras vägnar, säger Kärnans ordförande Henrik Hägg. - HIF har flera färgade spelare i laget och det är mycket tack var dem som vi nu ligger trea i allsvenskan.

Har hänt Wowoah förut

Själv väljer Samuel Wowoah en låg profil. - Trist nu när jag fått reda på det i efterhand. Det är något som Helsingborg får ta tag i. - Det har hänt tidigare vid enstaka tillfällen att någon person ropat åt mig.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: