Victoria och Daniel med Estelle. Foto: Kate Gabor/The Royal Court, Swed
Victoria och Daniel med Estelle. Foto: Kate Gabor/The Royal Court, Swed
Kronprisessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar åker hem från BB. Foto: Kungahuset

Kronprisessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar åker hem från BB.

 Foto: Kungahuset

Raseri mot polisens tweet om prinsfödseln

Publicerad

En ironisk tweet från polisen i Stockholm om den nya prinsen fick stor spridning på sociala medier.

"En kommendering rörande ett kungligt dop är fött. Beklagar Polismyndigheten." skrev de.

På torsdagen meddelade polisen att man tar bort inläggen efter att de väckt anstöt.

En av de många tweets som sändes under natten apropå den nya prinsens födelse, fick stor spridning. Den skickades av polisen på södermalm i Stockholm.

 

 

 

 

Det satte fart på tangentborden runtom i landet. Många frågade vad polisen egentligen menade.

 

 

 

 

Polisen förklarade sig då med många extratimmar för personalen, inte minst vid det kommande dopet, och högre kostnader för dem.

Men andra nöjde sig inte med förklaringen utan gick till motattack och sågade polisen vid fotknölarna.

 

 

 

 

Men några tyckte att polisens tweet var rolig.

 

 

 

 

Efter ett tag lugnade sig känslorna och polisen retirerade en aning och förklarade att det handlade om humor och ironi.

 

 

 

 

På torsdagsmorgonen meddelade polisen att man tar bort de inlägg som man publicerade på onsdagskvällen.

 

 

 

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida