Mannen fick svåra skador efter att ha blivit attackerad av sin sambo.
Mannen fick svåra skador efter att ha blivit attackerad av sin sambo.

Pryglade sin man med ett hundben

Publicerad
Uppdaterad
Den 35-åriga kvinnan blev galen av svartsjuka och attack-erade sambon i sovrummet.
Hon satte knäet i hans bröstkorg och pryglade honom blodig med ett hundben.
Efter överfallet lyckades mannen fly ut från bostaden naken.
Den 35-åriga kvinnan, som bor i Kumla, åtalas nu misstänkt för grov misshandel och misshandel efter attacken mot den 53-år-ige sambon. Kvinnan och hennes sambo hade haft en liten fest i den gemensamma bostaden. Vid ettiden gick gästerna hem och paret blev ensamt. Mannen berättar i polisförhör att de hade ätit tillsammans på kvällen och skulle gå och lägga sig. Då – plötsligt – blev han anklagad för att ha tittat för mycket på en av gästerna, en kvinna.

Sambon blev rasande

När han nekade, blev hans sambo rasande. Enligt mannen skrek hon: – Det gjorde du visst det. Hon beväpnade sig med ett avkapat hundben och gick till våldsam attack mot mannen, som satt naken på sängkanten. Hon tryckte ner honom med våldsam kraft och satte ett knä i hans bröstkorg. Sedan började hon prygla honom blodig med hundbenet. Mannen säger i polisförhör att han inte hade en chans att försvara sig: – Jag bad henne sluta. Men hon är tung och väldigt stark efter att ha arbetat med hästar i 15 år. Jag försökte slå mot henne, men hon var för stark. Jag försökte också smita ut men då stängde hon dörren och ställde sig framför mig. Enligt mannen var slagen kraftiga och pågick i flera timmar. Han blödde ymnigt. När hundbenet, som var av torkad djurhud, plötsligt gled ur hemmafruns händer, kastade sig sambon ut från rummet. 35-åringen använde ett hundben när han pryglade sin sambo.

Djupa jack i huvudet

Naken – med blodet rinnande – tog han sig ut på gatan och hem till en kamrat, där han fick skydd. Mannen hade flera djupa jack i huvudet efter misshandeln. – Det var det värsta jag sett, blod överallt, har kamraten berättat i polisförhör. Mannen hade också svåra smärtor i bröstkorgen när ambulansen kom för att hämta upp honom. Enligt grannar som polisen talat med var det ett våldsamt liv i bostaden den aktuella natten mellan 19 och 20 juli. Kammaråklagare Magnus Oscarsson i Örebro anser att kvinnan visat särskild råhet och hänsynslöshet vid misshandeln. Kvinnan säger i polisförhör att hon bara har ett svagt minne av att hon misshandlat sambon och hon förnekar att den varit grov. Expressen har förgäves sökt den misstänkta kvinnan och den misshandlade mannen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag