ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Prinsen utsåg honom till Årets kock

ANNONS:

Daniel Räms, 37, har utsetts till Årets kock 2013.

Prins Carl Philip satt i juryn och delade ut en medalj till den överlyckliga vinnaren.

Daniel Räms från Räms Mat & Gastronomi i Stockholm, är svensk mästare i matlagning. I dag, fredag, tog han hem titeln Årets kock 2013 när finalen avgjordes på Stockholm Waterfront, Stockholm.

– Jag kan inte ta in det, sade den sprudlande kocken strax efter att han mottagit priset.

Föll prinsen i smaken

I juryn satt bland annat prins Carl Philip. Han delade även ut vinnarmedaljen.

– Det var svårt att bedöma men någon måste vinna, sade Prins Carl Philip innan han öppnade kuvert med vinnarens namn.

Det är inte första gången prinsen deltagit i ett liknande sammanhang.

– Prinsen har ett intresse för matlagning och var nyligen med på Kock VM, Bocuse d'Or i Lyon för ett par veckor sedan, säger hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm.

Sex finalister

Daniel Räms är 37 år gammal och har tidigare tävlat i Årets kock tre gånger. Hans ena vinnarrätt var Hällristad fjällröding och kallrökta slag med helstekt blomkål, vintergrönsaker, dillsås samt Himmelsraften med ansjovis.

De sex finalisterna hade under finalen fem timmar på sig för att tillaga två tävlingsrätter. Den första rätten skapades utifrån en råvarukorg som finalisterna fick se först samma morgon som tävlingen hölls. Huvudråvaran var dovhjort från Skåne.

Temat för Årets kock 2013 var "30-årsjubileum". Syftet med tävlingen är att "lyfta vad som händer när det svenska matarvet med dess älskade smaker, det klassiska hantverket och omsorgen om djur och natur kombineras med nya influenser, och såväl traditioner som nyskapande finns med på samma tallrik".

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: