ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Mohamed ElBaradei talade till demonstranterna på Tahrirtorget i Kairo på söndagen. Foto: Peter Macdiarmid
Mohamed ElBaradei talade till demonstranterna på Tahrirtorget i Kairo på söndagen. Foto: Peter Macdiarmid

Pressen på Egyptens president hårdnar

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Pressen mot Egyptens president Hosni Mubarak hårdnar. På söndagen talade oppositionsledaren Mohamed ElBaradei på Tharirtorget i Kairo och han sade att det inte fanns någon väg tillbaka.
- Jag bugar mig i respekt för det egyptiska folket. Jag ber er om tålamod, förändring kommer inom några dagar, sade han bland annat i talet.
Oppositionsledaren Mohamed ElBaradei kom till Egypten i torsdags från Österrike där han fram till nu bott och snart efter hans ankomst började uppgifter cirkulera att han satts i husarrest. Men på söndagen kom han till Tharirtorget i Kairo där hans till folkmassornas jubel höll ett kort tal. Demonstranterna skanderade att de ville störta presidenten och var beredda att " offra sina själar och vårt blod för landet".
- Jag bugar mig i respekt för det egyptiska folket. Jag ber er om tålamod, förändring kommer inom några dagar, sade han.

Polisen tillbaka

I en CNN-intervju tidigare på dagen sade ElBaradei att Mubarak måste lämna sin post och lämna plats för en samlingsregering, och hänvisade till att han fått folkligt stöd att förhandla, skriver TT.
Under dagen visade militären sin närvaro i Kairo och Expressens utsända Kassem Hamadé berättade att stridsflygplan flugit låg över staden.
- Mubarak är envis - men folkets vilja slår en man, hur envis han än är, sade 23-åriga demonstranten Samir Thary till TT:s utsända.
Polisen har under helgen hållit sig undan, men kommer att från måndagen återigen patrullera på gatorna. De kommer dock att låta människor fritt demonstrer på Tharirtorget, enligt den arabiska tv-kanalen al-Jazeera.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: