ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Porrskådisen ska ha flytt polisen till Paris

ANNONS:
Tidigare artiklar
Läs mer

Den kanadensiske porrskådisen Luka Rocco Magnotta, 29, misstänks ligga bakom det bestialiska styckmordet på den kinesiske studenten Jun Lin, 33.

Nu misstänker polisen att han har flytt till Paris.

– Vi är säkra på att han är i Frankrike, säger en poliskälla till AP.

I tisdags hittade polisen en resväska med en huvudlös överkropp på en soptipp bakom Luka Rocco Magnottas lägenhet i Montreal, Kanada. I samma veva skickades en hand till det liberala partiets kontor, och en fot till det konservativa partiets högkvarter. En av premiärminister Stephen Harpers politiska rådgivare öppnade det blodfläckade paketet med foten, uppger BBC.

Huggs med ishacka

Även om de rättsmedicinska proverna ännu inte är klara, är polisen säker på att kroppsdelarna tillhör Jun Lin – som tros ha dejtat Luka Rocco Magnotta. Här i lägenheten skedde mordet. Foto: Reuters Här i lägenheten skedde mordet. Foto: Reuters

En video utlagd på nätet tros visa hur Luka Rocco Magnotta har ihjäl den nakne och bundne Jun Lin med en ishacka. Personen i videon styckar även kroppen och utför sexuella handlingar med den. Mordet ska även ha inslag av kannibalism.

– Vi har rätt övertygande bevis för brottet som han har begått, säger Ian Lafreniere vid polisen i Montreal enligt nyhetsbyrån AP.

Flytt till Paris

Luka Rocco Magnotta är nu uppsatt på interpols lista över mest eftersökta.

– Det som kommer att lägga det största hindret i vägen för honom är det han använde för att förhärliga sig själv, webben, tillsammans med alla bilder vi har av honom, säger Ian Lafreniere enligt AP.

Porrskådisen tros ha utfört mordet natten till den 25 maj, och flytt till Europa dagen efter – närmare bestämt till Paris.

En högt uppsatt fransk polis säger enligt Le Monde till AP:

– Vi är säkra på att han är i Frankrike.

En annan fransk poliskälla säger dock:

– Fransk polis är inte säker på om han finns i Frankrike eller inte.

Kan vara förklädd

Luka Rocco Magnotta är även känd under namnen Eric Clinton Newman och Vladimir Romanov. Han ska ha jobbat som porrskådis och modell. Kanadensaren är cirka 1,76 meter lång med svart hår och blå ögon. Kanadensisk polis varnar för att Magnotta kan vara förklädd, kanske till kvinna.

29-åringen kopplas även till en video som lades ut på nätet 2010, där två kattungar stängs in i en plastpåse och kvävs till döds samt en orm matas med en kattunge.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: