ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Advokat Sargon de Basso med misstänkta 18-åringen i rätten. Foto: Torbjörn Selander
Advokat Sargon de Basso med misstänkta 18-åringen i rätten. Foto: Torbjörn Selander

Polisen söker mordmotiv på Facebook

ANNONS:
Tidigare artiklar

Den 17-åriga flickan i Sollentuna sköts till döds med ett skott från en pistol kaliber 7,62.

Pojkvännen har erkänt att han vållat hennes död genom ett vådaskott.

Nu kan Expressen avslöja: Polisen söker efter ett motiv – på Facebook.

På förmiddagen i dag, fredag, begärde kammaråklagare Robert Näppi förlängd tid för att lämna in åtalet mot den misstänkte 18-åringen till den 28 november, enligt uppgifter från Attunda tingsrätt. Han misstänks för mord, alternativt grovt vållande till annans död – en rubricering han nyligen delgavs.

Samtidigt kan Expressen avslöja att polisen ännu inte funnit något konkret motiv till dödsskjutningen i en lägenhet på Malmvägen den 6 augusti.

Ska gå igenom Facebook-konton

Därför har utredarna, enligt källor med insyn, begärt att få gå igenom ett antal Facebook-konton i jakten på information om ett eventuellt motiv.

– Kontona stängdes ner väldigt fort efter att skjutningen skett, säger en uppgiftslämnare med insyn i polisutredningen. Det kan det finnas en orsak till. Därför har man begärt, genom amerikanska myndigheter, att få ut och granska information från de aktuella sidorna. Men man har ännu inte fått något besked från USA.

Advokat Sargon de Basso, som försvarar 18-åringen, kände inte till polisens nya Facebookspår – men understryker:

– Jag tycker att det är önskvärt och bra att man vrider och vänder på varje sten i det här. Det finns definitivt inget motiv – det här rörde sig om ett vådaskott, inget annat.

"En tragedi"

Om hur hans klient mår efter det inträffade, säger han:

– För honom är det som hänt en tragedi. Hon var hans flickvän.

Den 17-åriga flickan sköts till döds med ett skott, från nära håll. Pistolen hade, enligt källor med insyn, kaliber 7,62. Hon kämpade för sitt i flera dagar.

18-åringens advokat säger:

– Det är ostridigt att ett skott brunnit av. Det är inte helt enkelt att utreda om det fanns ett uppsåt eller om det var ett vådaskott. Just därför garderar man sig genom att delge min klient en alternativ brottsmisstanke, det vill säga grovt vållande till annans död.

 

 

 

 

 

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: