ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Polisen släpper namnen på dödsoffren

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Anders Berhing Breviks terrorattacker krävde minst 76 människors liv. Många var unga med stora politiska planer.
I sitt hyllade tal i söndags berättade statsminister Jens Stoltenberg om "mor Utöya", Monica Bösei, och den store politiske talangen Tore Eikeland, 21, som föll offer för Breiviks kulor.
På tisdagksvällen offentliggjorde polisen namn på fyra döda, i samtycke med de anhöriga: Gunnar Linaker, Tove Åshill Knutsen, Hanna M Orvik Endresen och Kai Hage.
Sedan tidigare har anhöriga bekräftat och berättat om sex unga, kvinnor och män som föll offer för massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik i fredags. Totalt har 76 människor bekräftats döda och många saknas fortfarande.
På tisdagen släppte polisen namnen på fyra personer som finns bland de döda. Tre dödades i bombattentatet och en på Utöya.
De fyra döda är:
• Gunnar Linaker, 23 år, Bardu. Dog på Utöya.
• Tove Åshill Knutsen, 56 år, Oslo. Dog i regeringskvarteret.
• Hanna M. Orvik Endresen, 61 år, Oslo. Dog i regeringskvarteret.
• Kai Hauge, 32 år, Oslo. Dog i regeringskvarteret.

"Omtyckt av alla"

Gunnar Linaker, 23, arbetade som fylkessekreterare för Arbeiderpartiets ungdomsförbund (AUF) i Tromsö.
Pappa Roald pratade med sonen på telefon när skottdramat började – och de kom överens om att höras senare.
– Det sista jag hörde var pappa, pappa, det skjuts, jag måste sticka, har Roald Linaker tidigare sagt till NRK.

Skulle ta tunnelbanan

Tove Knutsen, 56, jobbade som administrationssekreterare på El & It forbundet i Oslo. Hon omkom i bomben i regeringskvarteret. Normalt sett cyklade hon till och från jobbet, men i fredags var cykeln på reparation och hon skulle ta tunnelbanan hem. Hon lämnade kontoret klockan 15.21 och fem minuter senare small det.
"Den helt meningslösa terrorismen drabbade Tove. Tove var en mild flicka som var omtyckt av oss alla, och det känns helt overkligt att hon inte längre är i bland oss. Våra tankar och medkänsla går till Toves familj", skriver förbundsledaren Hans O Felix i ett uttalande enligt norska TV2.
Varje dag klockan 18 kommer polisen att släppa fler namn.

Terroristens offer

Här är namnen på de som hittills bekräftats döda sedan i fredags:
Ismail Haji Ahmed, 19, Hamar.
Kallades Isma Brown och har uppträtt i Norges version av "Talang". Två v hans bröder fanns också på Utöya. De överlevde.
Simon Saebö, 19, Salangen.
Ordförande i Salangen AUF. Står på kommunlistan för Arbeiderpartiet i Salangens kommun. Beskrivs som en ovanligt engagerad person som är väl omtyckt. Skulle ha firat sin födelsedag hemma i Salangen i måndags.
Tront Berntsen, 51, Övre Eiker.
Polisman som offrade sitt liv när han försökte rädda sin egen son på Utöya. Har i flera år arbetat som vakt på Utöya. Han var styvbror till Norges kronprinsessa Mette-marit.
Tore Eikeland, 21, Osteröy.
Eikeland var ordförande i Hordaland AUF och nämndes i går i norska statsministern Jens Stoltenbergs tal under måndagen i Oslo domkyrka. Statsministern beskrev Eikeland som "en av våra mest talangfulla ungdomspolitiker".
Monica Elisabeth Bösei, 45, Hole.
Hon var känd som "Mor Utöya" och hade jobbat i 20 år på ön. Hon hade bara några dagar kvar av sin anställning på Utöya. Tvåbarnsmamman nämndes av Jens Stoltenberg i hans tal i Oslo domkyrka i söndags. Båda hennes döttrar, som också var på lägret, överlevde.
Gunnar Linaker, 23, Bardu.
Försökte rädda sina AUF-vänner när han sköts. Linaker beskrevs i går av statssekreteraren Roger Ingebrigtsen som en hjälte. Gunnar Linakers pappa, Roald Linaker, har uttalat att de kommer kämpa för att rädda Utöya för framtiden.
Tove Åshill Knutsen, 56 år, Oslo.
Dog i regeringskvarteret.
Hanna M. Orvik Endresen, 61 år, Oslo.
Dog i regeringskvarteret.
Kai Hauge, 32 år, Oslo.
Dog i regeringskvarteret.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: