ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Polisen: "Provet har den bästa matchning som går att få"

ANNONS:
Läs mer
De DNA-prov som tagits på misstänkte Hagamannen Niklas Lindgren, 33, har den bästa matchning som går att få.
- SKL:s värderingsskalan går mellan -4 och +4. Den här matchningen är en +4, säger John Forsberg som är presstalesman på Umeåpolisen till Expressen.se.
DNA-provet från den misstänkte Niklas Lindgren matchar bevisningen, enligt SKL. Enligt SKL innebär det "möjligheten att andra aktuella hypoteser är sanna bedöms i praktiken som utesluten", uppger John Forsberg. I praktiken är det därmed uteslutet att någon annan person än Niklas Lindgren kan ha exakt samma DNA. Polisen har DNA-prover från flera av de brott Niklas Lingren misstänks ha begått. John Forsberg på Umeåpolisen vill inte gå in närmre på vilket eller vilka av proverna +4-matchningen gäller.

Polisens sak att kommentera

Tore Olsson, biträdande laboratoriechef på SKL, vill heller inte kommentera fallet. - Det är polisens sak. Vi kommenterar aldrig fall under pågående förundersökning, säger han till Expressen.se. Niklas Lindgren sitter häktad misstänkt för flera grova överfall på kvinnor i Umeå.
 • Texten uppdateras inom kort.
  Mejla Skriv ut
  Rätta text- och faktafel
  Anmäl till Pressombudsmannen
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  ANNONS:
  REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
  ANNONS:
  ANNONS:

  Rapportera textfel

  Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

  Felaktigt mejl
  Du måste fylla i en kommentar: