ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Polisen har dragit
in Annétthes pass

ANNONS:
Läs mer

THAILAND/STOCKHOLM.

Polisens jakt efter bedrägerimisstänkta ex-moderatpolitikern Annétthe Zettergren, 58, går vidare.

Enligt uppgifter till Expressen.se har nu hennes svenska pass ogiltigförklarats.

Expressen.se kunde på torsdagen visa hur Annétthe Zettergren solar i turistparadiset i Thailand - efter att den 24 september flytt Sverige, då hon var misstänkt för att ha lurat skattebetalarna i Värmlands landsting på upp till fyra och en halv miljon kronor och för att ha stulit ytterligare nästan en miljon från sin tidigare sambo Jan-Olof Sandersson.

Kan inte lämna Thailand

Kammaråklagare Barbro Brännlund, som leder förundersökningen, har nu begärt Annétthe och hennes manlige släkting utlämnade från Thailand, vilket är en process som kan ta tid.

Den manlige släktingen är häktad i sin frånvaro och misstänks för grovt penninghäleri, då åklagarmisstankarna mot honom består av att han ska ha upplåtit sitt bankkonto åt Zettergren. Eftersom deras svenska pass är utfärdade av svenska polismyndigheter kan de också ogiltigförklara passen. Enligt uppgift till Expressen.se har det nyligen skett med Annétthe och hennes släkting.

– Nu kommer de ju inte ut ur landet. Det är förstås en försvårande omständighet, säger Bertil Olofsson vid rikskriminalpolisen med mångårig erfarenhet av internationellt polissamarbete.

Kammaråklagare Barbro Brännlund säger om poolbilderna från Thailand:

– Det bekräftar det vi visste hela tiden, att hon befinner sig där.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: