ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Piratpartiet fortsätter öka - nu på fjärde plats

ANNONS:
Läs mer
Folkpartiet passerar tio procent. Piratpartiet får två mandat.
Socialdemokraterna vinner matchen mot Moderaterna.
Det visar EU-valsprognosen från Expressen och Demoskop.
Prognosen för valresultatet från Expressen och Demoskop visar att Socialdemokraterna vinner matchen mot Moderaterna, men att bägge partierna klår sina valresultatet från 2004. S får 27,9 procent, drygt tre procentenheter bättre än 2004. M hamnar på 25,8, en förbättring sedan förra EU-valet med mer än sju procentenheter.

Ständigt stigande siffror

Piratpartiet kapar åt sig två mandat. De har haft stigande siffror i valrörelsen, och landar på 8,8 procent.
FP och MP har slagits om vem som ska få två mandat. Miljöpartiet har gått bra i valrörelsen, men tappat på slutet. I prognosen hamnar de på 6,8 procent, vilket innebär ett mandat.
Folkpartiet, som legat under förra valresultatet i mätningarna, hämtar upp i spurten. Partiet får 10,7 procent. Toppnamnet Marit Paulsen får alltså sällskap i parlamentet från en partikamrat.

Vänstern backar

Vänsterpartiet backar mer än sju procentenheter sedan 2004. Med 5,4 procent tappar de ett mandat. KD, som balanserat på spärren, får behålla sitt mandat. Med 5,2 procent gör de ett något sämre resultat än i förra valet.
Centerpartiet behåller sitt mandat, och sjunker med cirka en procentenhet sedan 2004. Varken FI, Junilistan eller SD hamnar i närheten av ett mandat.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: