Pianistens gåta blir aldrig löst

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. Tipsen fortsätter att strömma in. Men läkarna ger upp hoppet.
- Vi kommer aldrig att få veta pianomannens identitet, säger en källa.
Den brittiska polisen har fått över 1 200 tips sedan pianisten hittades på en strand i östra England i april, förvirrad, genomblöt och klädd i smoking. Han har inte sagt ett ord under hela tiden. Men flera vittnen har uppgett för Expressen att Pianomannen måste vara svensk. - Han har pekat ut Sverige på en karta, har Kent Öberg på UD:s presstjänst berättat tidigare.

Får massor av tips

Men nu har läkarna gett upp hoppet om att finna hans identitet. Trots att tips fortfarande strömmar in från hela världen. - Vi arbetar med uteslutningsmetoden och har fortfarande några namn kvar, men det finns inget riktigt självklart huvudspår, säger en källa inom den brittiska sjukvården till Independent. - Det har inte kommit någon och bankat på dörren och sagt: "Det är min son" eller "Det är min bror." Källan uppger att man är oerhört förvånad inom sjukvården att ingen familjemedlem hört av sig, trots den enorma mediebevakningen av Pianomannens öde. - Det är möjligt att hans familj lever isolerad och att de därför inte sett en enda av alla nyhetsartiklarna om honom, säger källan. - Men vi måste förbereda oss för att vi aldrig kommer att få veta pianomannens identitet och att han kommer att finnas hos oss en väldigt lång tid.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag