ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
När Europas stats- och regeringschefer samlades för att hedra terrorns offer i Madrid valde Göran Persson att klappa kossorna hos Peter Holmberg på Uddberga gård i Södermanland.
När Europas stats- och regeringschefer samlades för att hedra terrorns offer i Madrid valde Göran Persson att klappa kossorna hos Peter Holmberg på Uddberga gård i Södermanland.

Persson: Jag vill bli bonde

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Det är så här Göran Persson tänker sig framtiden. På besök i ladugården.
- Jag tänker bli bonde och ha en egen gård om fem år, avslöjar han.
Men nu ångrar Persson att han valde ett lantbruksbesök i stället för att hedra terrorns offer i Madrid.
Statsministern säger rakt ut att hans dröm är att om fem år ha en egen bondgård där han och hustrun Anitra kan leva nära och njuta av naturen. - Vi funderar på att skaffa den någonstans i Sörmland och håller på att se oss om efter något lämpligt, avslöjade han vid en pressträff i Dalarna. - För varje år han åldras blir han mer fascinerad av jordbruk, marken, skogarna och åkrarna. Det är ett genuint intresse, säger Jan Larsson, statsministerns presschef. Klappade kossor Intresset för lantbruk kostade statsministern många politiska poäng. Frankrikes president Jacques Chirac, Tysklands förbundskansler Gerhard Schröder, Storbritanniens premiärminister Tony Blair och USA:s utrikesminister Colin Powell deltog vid minneshögtiden i Madrid. Göran Persson valde att klappa kossor i Södermanland. Kritiken blev hård och enligt presschefen medger nu statsministern att hans beslut kanske borde ha varit ett annat. - Han har bejakat problembilden lite grann, formulerar sig Jan Larsson. Och så här säger statsministern i dag: - Med tanke på den debatt det här vållat och det engagemang som verkar finnas i Sverige för svensk representation utomlands för den här typen av aktiviteter så är det klart att jag kanske hade agerat annorlunda om jag hade förstått detta innan. Långt borta från inrikespolitiska stormar funderar lantbrukaren Peter Holmberg över vad som egentligen hände när han hade statsministern på besök. Oroad för skatten - Ingen av journalisterna var intresserad av min vardag, det är då klart, säger han. Var Persson det då? - Det tror jag. Vi diskuterade inte detaljer i mitt yrke, men han är till exempel medveten om att hög dieselskatt är ett problem för oss lantbrukare.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: