Pernilla Wiberg fick mängder av frågor om graviditeten när hon var VM-expert i SVT i våras. Foto: Bildbyrån
Pernilla Wiberg fick mängder av frågor om graviditeten när hon var VM-expert i SVT i våras.  Foto: Bildbyrån

Pernilla Wiberg: "Det blev en liten Sofia"

Publicerad
I vintras avslöjade förra skidstjärnan Pernilla Wiberg i direktsändning i Melodifestivalen att hon var gravid.
Nu berättar hon för första gången om sin nya babylycka.
- Det blev en liten Sofia. Hon mår jättebra och är väldigt snäll.
Under VM i Åre förra vintern - där Pernilla Wiberg var expert i SVT - rasade det in tittarfrågor om Pernillas eventuella graviditet. Svaret kom någon vecka senare i direktsändning i Melodifestivalen där Pernilla Wiberg var gäst. Födseln blev sedan av i somras, och efter Anja Pärsons segeråk på söndagen talade Pernilla Wiberg ut om livet som tvåbarnsmamma - och om kärleken till sin dotter.

"Väldigt snäll"

- Det blev en liten Sofia. Hon mår jättebra, är fyra och en halv månad nu, och väldigt snäll. Om det beror att det är en tjej och inte en kille, eller om det är för att man är mycket coolare som förälder nu vet jag inte. Men hon är mycket snäll, säger Pernilla Wiberg i SVT.
Sedan tidigare har Pernilla, tillsammans med sambon Bödvar Bjerke, sonen Axel, 4 år. Och kanske kan något av barnen i framtiden bli ett svenskt alpint medaljhopp. Pernilla Wiberg har nämligen tidigare sagt till Expressen att hon gärna ser sina barn växa upp med idrott.
- Ja, idrott är fostrande så visst vill vi gärna ha in den biten.
Dottern Sofia fanns också med bakom kulisserna av dagens skidsändningar i SVT, allt för att mamma Pernilla skulle kunna amma henne med jämna mellanrum.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag