Mannen utger sig för att vara pedofil och bloggar om nakna barn på en förskola i Stockholm.
Mannen utger sig för att vara pedofil och bloggar om nakna barn på en förskola i Stockholm.

Pedofilen bloggar om sitt jobb på dagis

Publicerad
Uppdaterad
Mannen utger sig för att vara pedofil och bloggar om nakna barn på en förskola i Stockholm.
Nu har utbildningsförvaltningen gjort en polisanmälan.
- Vi kan inte ta några risker, även om det är svårt att veta om det är fakta eller fiktion, säger biträdande stadsdirektör Carina Lundberg Uudelepp.
Personen på bloggen skriver att han är en manlig pedofil som attraheras av flickor i åldern 4–13 år – men att han även har varit störtkär i en 2,5-åring.

Handlar om barnporr

Mannen hävdar att han gick barn- och fritidsprogrammet på gymnasiet.
En stor del av bloggen handlar om vardagen på en förskola. Han skriver bland annat om hur flickorna ofta kommer i rosa med glittrande detaljer, och hur de har fixat håret.
"De blir med andra ord lite ompysslade varje dag och får känna sig fina", skriver mannen.
Flera inlägg handlar om barnporr.
Mannen hävdar dock att han är emot alla former av övergrepp.

Polisanmälan

Utbildningsförvaltningen fick kännedom om bloggen i måndags och har gjort en polisanmälan – trots att det inte går att avgöra om innehållet är sant.
– Vi tolkar det som att han jobbar på en förskola, annars vet vi inte hur han skulle kunna komma i kontakt med så många barn. Vi kan inte ta några risker, även om det är svårt att veta om det är fakta eller fiktion, säger biträdande stadsdirektör Carina Lundberg Uudelepp.
Utbildningsförvaltningen har kontaktat alla förskolor i Stockholm och informerat om bloggens innehåll.

"Polisen får avgöra"

Nu avvaktar förvaltningen polisens utredning.
– Polisen får avgöra vilka åtgärder som är lämpliga, säger Carina Lundberg Uudelepp.
Personer som söker jobb inom förskolan måste visa upp intyg på att de är ostraffade.
– Polisregistret är det enda säkra sättet vi har för att förhindra att pedofiler anställs. Men det är svårt att vara helt säker –  man kan inte påstå att någon skyldig innan den är straffad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag