ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Philip Karlström, 20, kördes till sjukhuset i Karlskoga med proppar i lungorna – fick sova i förrådet. Foto: Privat
Philip Karlström, 20, kördes till sjukhuset i Karlskoga med proppar i lungorna – fick sova i förrådet. Foto: Privat

Patienterna fick sova i sjukhusets förråd

ANNONS:

Philip Karlström, 20, kördes till sjukhuset i Karlskoga med proppar i lungorna.

När han väl blev inskriven fick han sova i ett rum med kartonger, gastuber och läkemedel, skriver nwt.se.

– Personalen sprang hela natten och hämtade mediciner, säger Åsa Karlström, 47, till Expressen.se.

Sent i tisdags kväll väckte Philip Karlström sin mamma och sa att han inte kunde andas. De åkte in till Karlskoga lasarett och det visade sig att han hade proppar i lungorna, trots sin unga ålder.

– De satte på honom en inläggningslapp och sköterskan sa att han säkert skulle bli inlagd. Men så fick vi åka hem i stället, säger Åsa Karlström.

Väl hemma blev Philip sämre och de åkte tillbaka till lasarettet, där han blev inskriven för natten.

– Det fanns inga platser så vi blev inkörda i det här lilla rummet med kartonger och gastuber, allt möjligt fanns det där. I rummet fanns också läkemedel och det var ont om plats, säger Åsa Karlström som fick sova på en landstingsfilt på golvet.

– Personalen sprang hela natten och hämtade mediciner.

Fick sova på läkarexpedition

Andra natten fick sonen ligga på en läkarexpedition. Och även om han fick plats i ett vanligt patientrum senare så ska det enligt Åsa Karlström ha varit andra patienter som då fick ligga i förrådsrummet och expeditionen.

Vad tycker du att man ska göra åt det?

– Det gäller att fundera på rekryteringen av folk och att tänka längre fram. Så här har det varit på somrarna, att de stänger ner. Det är som att de tror att folk inte blir sjuka när det är semester, säger Åsa Karlström.

Håkan Lindvall, verksamhetschef på kliniken för medicin och geriatrik, beklagar det som hänt och förklarar det med tillfälliga överbeläggningar.

– Det är hemskt tråkigt att det blev så här och vi ska göra allt vi kan för att något liknande inte ska upprepas, säger han till Expressen.se.

Det som Åsa Karlström uppfattade som ett förråd var enligt Lindvall ett behandlingsrum.

– I ett behandlingsrum förvaras en del material som personalen får gå in och hämta. Det är därför det har uppfattats som ett förråd, säger han.

Hur påverkar det patientens vård när något sådant här händer?

– Det är inte det optimala ur störningssynpunkt men i övrig vård ska ingenting brista, där ska de kunna få den vård och behandling de behöver, säger Håkan Lindvall.

– Den här sommaren har vi behövt dra ner på platserna mer än vad det var tänkt på grund av sjuksköterskebrist. Vi har inte kunnat rekrytera så många sommarvikarier som vi behövde.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: