Inredningsarkitekten Martin förvandlades till Emma. Tvåbarnsmamman Michaela blev Mitch.
Inredningsarkitekten Martin förvandlades till Emma. Tvåbarnsmamman Michaela blev Mitch.

Paret bytte kön - med varandra

Publicerad
Uppdaterad
LONDON. De blev ett par som Michaela och Martin. Men gifte sig som Mitch och Emma Harding. Båda gjorde könsbyten under förhållandet.
- Jag såg direkt att Mitch var lika förvirrad som jag, säger Emma.
Det var kärlek vid första ögonkastet när Michaela och Martin träffades. Men de tyckte inte att de var gjorda för varandra. Både Michaela och Martin genomförde könsbyten. Tvåbarnsmamman Michaela blev Mitch. Och inredningsarkitekten Martin förvandlades till Emma. - Jag såg direkt att Mitch var lika förvirrad som jag, säger Emma.

Fångad i en kvinnokropp

Förhållandet överlevde de drastiska förändringarna. I dag är de gifta. - Bröllopet var en av de bästa dagarna i mitt liv, säger Mitch. Emma har redan genomfört alla sina operationer. Men Mitch väntar på ett sista ingrepp. Först därefter kan de ha sin bröllopsnatt. - Jag har varit en man fångad i en kvinnokropp i hela mitt liv, säger Mitch i News of the World.

Kände sig hel

Hans hustru instämmer. - Dagen då jag var klar med min sista operation så kände jag mig hel, säger Emma Harding. Jag ville vara en flicka redan som barn. Jag brukade låta mitt hår växa för att jag gillade det så mycket. - Jag är överlycklig nu när jag får leva i en kvinnokropp. Och jag vet att jag kommer att leva med Mitch för alltid. Grannarna trakasserar Men allt är inte frid och fröjd för paret. Båda är arbetslösa. Och grannarna trakasserar dem oavbrutet. - Det värsta är att behöva leva med alla skällsorden, säger Mitch. - Vi är ju bara ett normalt par.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag