Thomas Östros. Foto: Christian Örnberg
Thomas Östros. Foto: Christian Örnberg

Östros: Pension ska beskattas på samma sätt som lön

Publicerad
Uppdaterad
Thomas Östros, Socialdemokraternas ekonomisk-politiske talesperson, är kritisk mot förslaget.
- Vi har i dag fått beskedet att Alliansen tänker behålla skatteklyftan mellan löntagare och pensionärer. Det enda anständiga är att ta bort den, säger Östros.
De rödgröna har sagt att de ska ta bort skillnaden i skatt mellan pensionärer och löntagare. Thomas Östros vill inte gå in på hur snabbt klyftan ska försvinna, utan säger bara att det ska ske ”steg för steg”.
- Vi kommer om fyra veckor lägga vårt förslag till vårbudget, säger Östros och pekar på när de rödgröna lämnar sina första besked.
Han är kritisk till Alliansens förslag.
- Det enda anständiga är att pension ska beskattas på samma sätt som lön, säger han till TT.
Östros hänvisar till en opinionsmätning som partiet beställt. Den visar att nio av tio vill att löntagare och pensionärer ska beskattas på samma sätt.
- De rödgrönas besked är att klyftan ska tas bort steg för steg, säger han.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag