ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
BEHANDLING VARJE DAG. Ingvar Oldsberg får strålbehandling varje dag på Sahlgrenska och han hyllar vårdpersonalen: "De är fantastiska", säger han.
BEHANDLING VARJE DAG. Ingvar Oldsberg får strålbehandling varje dag på Sahlgrenska och han hyllar vårdpersonalen: "De är fantastiska", säger han.

Oldsberg anmäler läkarna för nonchalans

ANNONS:
GÖTEBORG. Ingvar Oldsberg, 65, klagade upprepade gånger över knölen i baken - utan att cancerprover togs.
Nu har cancern hunnit sprida sig.
Han förbereder nu en anmälan mot läkarna som nonchalerade hans knöl.
- Jag gör det inte för min egen skull, utan för att alla andra inte ska bli behandlade på samma sätt, säger Oldsberg till Expressen.
Den populära tv-profilen sitter nedsjunken i favoritfåtöljen i sin Göteborgsvåning. Han sitter på en ljusblå gummiring - annars gör det för ont.
Cancern har starkt påverkat Ingvar Oldsbergs liv, som nu är inrutat med besök på sjukhuset. Varje dag åker han till Sahlgrenska sjukhuset där tumören strålas. En slang har opererats in i kroppen för att cellgifterna ska rinna till i sammanlagt åtta dagar från en blå väska som han har i bältet.
För att få tid och ork att bekämpa sjukdomen säljer han nu sin lyx-våning i Spanien.

Tog inga cancerprover

Och han är oerhört förbittrad över, vad han kallar, läkarnas nonchalans när han klagade på den förbannade knölen i baken.
För ett par år sedan hade han problem med en fistel i baken och blev opererad.
- Förra våren satte eländet i gång igen. Jag kände en kula i analen. Den påverkade mig under hela "Här är ditt liv" i SVT. Den var stor som en valnöt. De opererade mig, men tog vare sig bort kulan eller tog cancerprover, säger Ingvar Oldsberg.
Han har alla journaler från Östra sjukhuset framför sig.
Första fisteloperationen gjordes i september i fjol. Andra gjordes i oktober. Tredje i november.
- Sedan åkte jag på egen bevåg till ett annat sjukhus, Carlanderska, och bad dem ta bort knölen och ta cancerprover. Den 30 november kom cancerbeskedet. Det visade sig att jag har skivepitelcancer.
- Det dröjde sedan hela två månader innan behandlingen sattes i gång. Då såg man att cancern hade spridit sig.

"Är inte ute efter syndabockar"

- Jag har mötts av enskilda läkares tillkortakommanden och bristande förmåga. Oförklarligt nog tog de inte, redan tidigt, cancerprover. Det är grunden till mitt lidande i dag, säger Ingvar Oldsberg.
Människor som han har mött i vården har givit honom rådet anmäla läkarna på Östra sjukhuset för att ingen annan ska behöva gå igenom Oldsbergs onödiga lidande.
- Jag är inte ute efter syndabockar, det är i sig inte produktivt, men jag vill hjälpa andra att slippa gå igenom samma sak, säger han.

Har humorn i behåll

Sedan cancern spridit sig vill läkarna på Sahlgrenska ge honom ökad dos strålning.
Oldsberg hyllar vårdpersonalen - "de är fantastiska" - och har lärt sig namnen på alla som sköter hans sjukdom.
- De kan framgent vänta sig tårtor med texten "Oldsbergs bakvärk"...
Verksamhetschefen, överläkare Anders Hyltander säger om Oldsbergs kritik:
- Jag varken kan eller får kommentera enskilda patienter.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: