ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Oksana, 18, begravd efter gruppvåldtäkten

ANNONS:
Tidigare artiklar

I dag begravdes den 18-åriga ukrainskan Oksana Makar. Hundratals sörjande var på plats.

För tre veckor sedan utsattes Oksana Makar för en brutal gruppvåldtäkt. I torsdags avled hon i sviterna efter övergreppet.

Oksana Makar attackerades av tre män i staden Mykolayiv i södra Ukraina den 8 mars. De våldtog och försökte strypa 18-åringen – sedan satte de eld på henne.

Hon fördes till sjukhus med 55-procentiga brännskador och stora skador på lungorna. Läkarna amputerade hennes fötter, en arm och ett ben i ett försök att rädda hennes liv.

På torsdagen avled Oksana Makar på sjukhuset. Enligt läkarna stannade hjärtat på grund av blödningar i lungorna och de lyckades inte återuppliva henne.

Tre misstänkta 18-åriga Oksana Makar. 18-åriga Oksana Makar.

På lördagen begravdes Oksana Makar i Shevchenkovo ​​utanför staden Mykolayiv. Hundratals människor stod runt den vita kistan och grät.

Oksana Makar hann berätta för polisen om vilka som hade utsatt henne för den brutala gruppvåldtäkten. Tre män greps efter dådet, men två av dem, båda söner till före detta statliga tjänstemän, släpptes utan att anklagas för något. Men efter stora protester i landet greps de på nytt. Två av dem anklagas nu för gruppvåldtäkt och en tredje för våldtäkt och försök till mord.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: