ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Våldet kom tillbaka till Tahrirtorget i natt. Obs: Bilden från annat tillfälle. Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters
Våldet kom tillbaka till Tahrirtorget i natt. Obs: Bilden från annat tillfälle. Foto: Amr Abdallah Dalsh/Reuters

Nya våldsamheter på Tahrirtorget

ANNONS:
Tidigare artiklar
Efter ett par dagars lugn bröt våldet ut i Kairo igen i natt. Brandbomber, stenar och skott flög i luften kring Tahrirtorget.
Omkring 80 personer uppges ha skadats i de nya sammandrabbningarna.
Valdagarna i Egypten har varit mycket lugnare än befarat. Valdeltagandet ser ut att bli mycket högt och enligt de första bedömningarna har det också gått relativt korrekt till.

"Ligister"

Men i går kväll bröt våldsamheter återigen ut omkring Tahrirtorget i Kairo. Enligt hälsovårdsmyndigheterna har uppåt 80 personer skadats i sammandrabbningarna.
- Ligister attackerar demonstranterna på Tahrir. En regim som inte kan skydda sin befolkning är en regim som svikit sitt folk, skrev reformpolitikern och fredspristagaren Mohamed ElBaradei på Twitter.

Skarpa skott

Men det är oklart hur våldsamheterna uppstod. Enligt statliga medier har demonstranterna drabbat samman med gatuförsäljare, något som hänt många gånger tidigare under året. Det finns inga uppgifter om att poliser eller säkerhetsstyrkor varit inblandade. Al Jazeeras korrespondent Evan Hill berättar:
- Gatustriderna bröt ut norr om torget efter det att demonstranter drivit bort försäljare. Mellan 300 och 400 demonstranter drabbade samman med ett mindre antal motståndare. De två sidorna kastade stenar och molotovcocktails på varandra.
- Enligt hälsovårdsmyndigheterna har några av de skadade träffats av skarpa skott.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: