Omar Suleiman skakar hand med Egyptens president Hosni Mubarak. Foto: AP
Omar Suleiman skakar hand med Egyptens president Hosni Mubarak. Foto: AP

Ny regering börjar ta form i Egypten

Publicerad
Egyptens tidigare flygminister Ahmad Shafiq har utnämnts till ny premiärminister. Vicepresident blir Omar Suleiman som tidigare var säkerhetschef i landet, skriver TT.
På fredagen upplöste Egyptens president Hosni Mubarak den sittande regeringen. Han lovade att tillsätta en ny regering redan på lördagen, och på eftermiddagen tillkännagavs att Egyptens tidigare flygminister Ahmad Shaqif blir premiärminister. Shafiq har en bakgrund inom det egyptiska flygvapnet och tjänstgjorde mellan 1984 och 1986 som militärattaché på den egyptiska ambassaden i Rom. 2002 utsågs han till minister för landets civila flygtrafik, skriver TT. Som vicepresident har Mubarak utsett Omar Suleiman som fram sedan 1993 och fram till nu tjänstgjort som säkerhetsminister där han hade en nyckelroll i statens tillslag mot de militanta islamiströrelser som revolterade mot staten på 90-talet och begick terrordåd mot både egyptier och utländska medborgare, skriver TT.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida