Foto: Brendan Mcdermid
 Foto: Brendan Mcdermid

Nu slår snöstormen till mot New York

Publicerad

Snöstormen Nemo väntas lamslå New York i dag med trafikkaos och kraftiga vindrar.

Närmare 4 000 flygavgångar har ställts i området.

Ikväll drar den in. Den fruktade snöstormen Nemo som väntas lamslå staden New York. Isande vindar väntas dra ned kraftledningar och träd. Översvämningar spås i kustnära områden.

– Detta är en mycket farlig storm, säger Jerry Hauer, chef för nödsituationer i delstaten New York till tidningen New York Post .

Uppmanas stanna hemma

Han uppmanar nu New York-borna att stanna hemma om de kan i dag, eller lämna arbetet tidigt om de inte kan.

– Det blir nästan omöjligt att resa i kväll, säger han till New York Post.

Snön började falla redan imorse. Men den riktiga stormen väntas inte dra in förrän natten till lördag.

På livsmedelsbutikerna rapporteras långa köer då folk bunkrar upp med förnödenheter.

Inställda flyg

Hela 3 775 flygavgångar har ställts in på grund av stormen, enligt FlightAware, skriver New York Post. New Yorks Citys tre stora flygplatser har de flesta inrikesflyg beslutat att lägga ner all trafik mellan klockan 20 och klockan 23 svensk tid (klockan 14 och klockan 17 lokal tid). Liknande besked kommer från Logan airport i Boston och andra flygplatser i New England-området.

Svenskar drabbade

Även svenska flygresenärer på väg hem från New York har drabbats av snöstormen. En United Airlines-flight som skulle landat på Arlanda klockan 07.30 i morgon ställdes in. Samma sak gäller en SAS-avgång som skulle landat på Arlanda 07.40 i morgon. Det uppger Swedavia, som bland annat driver Arlanda flygplats.

– Vi ställde in samtliga fyra avgångar till och från New York i dag. Det var två flighter till New York från Olso och Köpenhamn och två från New York till Köpenhamn och Stockholm, säger Elisabeth Manzi, presschef på SAS.

Inga av lördagens avgångar till New York uppges vara inställda än så länge.

– Vi ber resenärerna kontakta sina researrangörer och höra sig för om läget, säger Charlotte Periasamy på Swedavias pressjour ute på Arlanda.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida