ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
TRIVS I BAGDAD. Ulf Hjertström har just fått besked om att två av kidnapparna har "tagits om hand" av prisjägarna.
TRIVS I BAGDAD. Ulf Hjertström har just fått besked om att två av kidnapparna har "tagits om hand" av prisjägarna.

Nu ska Ulf fånga sina kidnappare

ANNONS:
Svenske Ulf Hjertström satt fånge hos kidnappare i Irak i två månader.
Nu har han lejt människojägare i Bagdad för att hitta de skyldiga.
Jag vill sätta dem ur spel, säger Ulf Hjertström.
I 67 dagar var oljemäklaren Ulf Hjertström kidnappad av en kriminell grupp i Iraks huvudstad Bagdad.
Han fick utstå tio skenavrättningar och blev vittne till hur kidnapparna kallblodigt mördade andra fångar. På kvällen 30 maj släpptes han. Själv tror Ulf Hjertström att det var för att en lösesumma betalats ut. Vem som skulle ha gjort det är däremot fortfarande oklart. Två är fast Sedan en tid tillbaka är Ulf Hjertström tillbaka i Sverige. Från sitt hotellrum väntar han på nyheter från de personer som han har anlitat för att leta reda på kidnapparna. – Jag har bott där nere länge. Det är så man gör där, det är inget nytt för mig, säger han. Vad är det för några prisjägare som du har hyrt in? – Det kan jag inte gå in på, men det är det absolut bästa du kan köpa för pengar. – De sitter inte och rullar tummarna. Jag har redan fått bekräftat att de har tagit hand om två stycken. Vad innebär det? – Det frågar inte jag. Men jag har mina misstankar.

Säkra gator

Nättidningen Stockholm Spectator skriver att Ulf Hjertström har betalat 50 000 dollar för att spåra upp kidnapparna. Till Expressen säger Ulf Hjertström att det handlar om betydligt mer innan samtliga av kidnapparna har hittats. – Upprättelse är alltid viktigt, men det är inte huvudmotivet. Jag vill att folk i Bagdad ska kunna gå på gator och torg igen.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: