Foto: Thomas Engstrom
 Foto: Thomas Engstrom

Nu förutspår Camping undergången igen

Publicerad
Uppdaterad
Fram med kalendern - nu går världen under igen.
Den här gången förutspår pastorn Harold Camping att slutet kommer på fredag.
Harold Camping, pastor från Kalifornien i USA, fick rubriker världen över när han förutspådde att jorden skulle gå under den 21 maj i år.
Så blev som bekant inte fallet, men Harold Camping ger sig inte. Nu är han tillbaka med ett nytt slutbesked.
Den här gången förutspår den 90-årige profeten att allt går åt pipan nästa fredag, den 21 oktober.

"Kan vara säkra"

Camping har kommit fram till att det var domedagen som inträffade den 21 maj. Då blev de rättfärdiga utvalda, enligt Camping. Fem månader senare, på fredag, kommer den stora smällen för alla syndare. Då inleds apokalypsen då jorden sätts i lågor och de troende får åka till himlen.
"Vi kan vara säkra på att jorden går under den 21 oktober", säger Camping i ett uttalande enligt Daily Mail.

Fick stroke

Eftersom domedagen redan varit har de icke-troende inte längre någon chans att klara sig undan, enligt Camping.
Harold Camping fick en stroke den 9 juni.

Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida