Miniettan i Stockholm lockar mångas intresse. Foto: Fastighetsbyrån
Miniettan i Stockholm lockar mångas intresse. Foto: Fastighetsbyrån

Nu är minilägenheten till salu

Publicerad
Uppdaterad
Kokvrå, toalett och sovplats på tio kvadratmeter.
Nu säljs en minilägenhet i centrala Stockholm.
- Jag har aldrig sålt en sådan liten lägenhet i stan. Men den är jättepopulär och eftertraktad, säger Pernilla Lippert på Fastighetsmäklarna.
Hon har tidigare sålt små lägenheter i Stockholm, men alla har varit minst en kvadratmeter större, och billigare per kvadratmeter.
För trots att lägenheten inte har varit på visning än så har buden börjat komma in.Lägenheten i Birkstan ligger nu på  över 1,2 miljoner kronor.
– Små lägenheter är jättepopulära. Så länge de är funktionella och välplanerade är de eftertraktade, säger Pernilla Lippert.

Kan bli mindre

Anledningen till att minilägenheter är populära är att de är få och att folk vill komma in till centrala Stockholm, menar hon. Däremot tror Pernilla Lippert att lägenheterna kan bli ännu mindre i framtiden.
– Jag vet inte var smärtgränsen går, men det borde gå att bo på sju-åtta kvadrat om man tänker till lite, säger hon.


Tack för att du hjälper oss att rätta fel!

Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel.

Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattsonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning. Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Och om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att mejla till rattelse@expressen.se eller ringa vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida