ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Foto: Privat
Foto: Privat

Noah fick inte klippa sig hos herrfrisören

ANNONS:

Noah Nord gick in på en frisörsalong på Södermalm i Stockholm för att klippa sig.

Men fick inte.

– De sa "vi klipper inte tjejer", säger Noah Nord besviket till Expressen.

Noah Nord vill vare sig definiera sig som man eller kvinna, och har håret klippt i en kort herrfrisyr. I mitten av september steg Noah Nord in på en herrsalong på Södermalm i Stockholm.

– Jag vill ha en herrfrisyr, och jag tänker helt enkelt att en herrsalong gör det bäst, säger Noah Nord.

"Kändes kränkande"

Trots att Noah Nord flera gånger upprepade sitt önskemål om en herrfrisyr fick Noah bara svaret att då fick det bli en annan salong eftersom denna salong bara klippte män.

Nu har Noah Nord anmält salongen till diskrimineringsombudsmannen. I anmälan står det bland annat att Noah inte ser sig som en tjej, utan som en transperson, och kände sig diskriminerad på grund av sin kropp.

– Det kändes ganska kränkande, och jag blev ganska ledsen. Jag vill inte definiera mig som varken man eller kvinna, säger Noah Nord.

Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: