ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Polisen arbnetar nu intensivt för att stärka bevisläget mot en misstänke mannen. Niklas LIndgren nekar till brott.
Polisen arbnetar nu intensivt för att stärka bevisläget mot en misstänke mannen. Niklas LIndgren nekar till brott.

Niklas: Jag är oskyldig

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
UMEÅ. Nya förhör har gjorts mot Niklas Lindgren, 33, som misstänks vara Hagamannen.
Han nekar konsekvent till anklagelserna.
- Man tycks utgå från att han är den skyldige. Men skuldfrågan är inte utredd, säger hans försvarsadvokat Leif Silbersky.
Tidigt i morse kom Leif Silbersky tillbaka till Umeå för att kunna sitta vid misstänkte Niklas Lindgrens sida under häktningsförhandlingen. Före förhandlingen klockan 15 skulle han få exakt information om DNA-bevisningen mot hans klient - för att kunna förbereda sitt försvar. - Jag har ännu inte sett slutresultatet av DNA-bevisen och vet inte vad den säkerställer, sa Silbersky i går.

"DNA - ett vitt begrepp"

Han påpekar att DNA-bevis är ett vitt begrepp. Det kan till exempel vara en större eller mindre samling. Det kan ha hittats på kläder, på marken eller på offrets kropp. - Det finns större och mindre felkällor, säger han. Leif Silbersky menar också att DNA-bevis inte är ett fällande bevis i en rättegång. - Det är en del av bevisningen men den är framför allt stark inledningsvis. Man för en snedvriden debatt, säger han. Han är upprörd över att det finns en så stor övertygelse om att hans klient är skyldig. - Allt är öppet just nu. Min klient förnekar att han är gärningsmannen. Det behöver inte heller vara en gärningsman. Det kan vara en, två, fem eller åtta. Vi måste hålla oss öppna och det upplever jag att polisen är, säger han.

Silbersky kritisk

Leif Silbersky är kritisk till Expressens namnpublicering av hans klient. - Jag är framför allt kritisk eftersom det förstör polisens möjligheter att göra en bra utredning. Han påpekar att publiceringen kan innebära problem för en eventuell identifieringsgrupp. - Dessutom nekar min klient och det här kan slå sönder hans liv socialt, säger Leif Silbersky.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: