ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
Niklas Lindgren, 33, misstänks vara Hagamannen.
Niklas Lindgren, 33, misstänks vara Hagamannen.

Niklas, 33, misstänks vara Hagamannen

ANNONS:
Tidigare artiklar
Visa flerVisa färre
Läs mer
UMEÅ. Niklas Lindgren, 33, skulle gå på lunchrast från bilverkstan - då greps han av polisen.
Nu misstänks han vara den brutala Hagamannen.
- Det här går nästan inte att ta in, säger vännen och arbetskamraten Lars Holmström till Expressen.
Tvåbarnspappan och bilplåtslagaren Niklas Lindgren från byn Nyland utanför Umeå misstänks vara Hagamannen. Den brutale våldtäktsmannens offer har varit kvinnor på väg hem från krogen under helgnätter mellan klockan ett och tre.

Levt i skräck i åtta år

I nära åtta år gäckade han polisen. I nära åtta år har tusentals kvinnor i Umeå levt i skräck och tvingats ändra sina vanor eller stanna hemma på kvällarna. I ett desperat försök att hitta gärningsmannen gjorde utredarna en fantombild. Efter en längre tids intensivt utredningsarbete gav det resultat. 29 januari i år kom det avgörande tipset: - Niklas Lindgren är extremt lik fantombilden, berättade en person i hans närhet. Två månader gick. 20 mars kallades Niklas Lindgren till polishuset i Umeå för förhör. Han blev då ombedd att lämna ett DNA prov. Han vägrade. Då utnyttjade polisen den nya lag som ger dem rätt att tvinga fram ett DNA-test. 24 mars togs provet och skickades till SKL i Linköping. Sedan dess har Niklas Lindgren våndats i tystnad. I går klockan 11.15 kom svaret. - Hans DNA stämmer överens med Hagamannens, säger kriminalinspektör Göran Markström, polisens spaningsledare.

"DNA väger tungt"

Ett bevis som gör polisen övertygad om att han är skyldig till de brutala överfallen. - DNA väger tungt, säger chefsåklagare Annika Öster. Gripandet av Niklas Lindgren blev odramatiskt. I går förmiddag jobbade han som vanligt i plåtverkstaden på Motorcentralen i stadsdelen Haga i Umeå. Strax före klockan 12 gick han ut för att äta lunch. Han kom aldrig tillbaka.

På väg till restaurangen

Två civila poliser grep honom på väg till lunchrestaurangen. Senare på dagen anhölls han. - Det här känns fruktansvärt. På morgonen kom han till jobbet och var precis som vanligt, säger verkmästaren Lars Holmström som jobbat med mannen i 14 år. Precis som gärningsmannaprofilen visade har Hagamannen arbetat på en mansdominerad arbetsplats. På Motorcentralens plåtverkstad arbetar sex personer. Alla är män. Arbetskamraterna har tillsammans otaliga gånge diskuterat Hagamannen och den skräck han spridit. - I samband med överfallen har vi pratat om det. När det här var som värst hade jag också en dotter som var i tonåren. Naturligtvis var vi rädda för hennes skull, berättar Lars Holmström. - Vi jobbar så nära på varandra. Det här går nästan inte att ta in.

"En vanlig kille"

Alla beskriver Niklas Lindgren som en vanlig kille. - Inte i vår vildaste fantasi hade vi kunnat tro att det var han som var Hagamannen, säger Lars Holmström som fortfarande hoppas att han inte är skyldig. Och han betonar: - Vi har inte dömt honom än. 33-åringen nekar till alla anklagelser, enligt hans advokat Leif Silbersky.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: