ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

"Nessie är en elefant"

ANNONS:
- Nessie är en elefant, säger Neil Clark, paleontolog på Glasgow Universitys Hunterian Museum.
Clark har ägnat två år till forskning om Loch Ness-odjuret.
Elefant? 1933 sågs Loch Ness-odjuret Nessie för första gången i modern tid. Cirkusdirektören Bertram Mills erbjöd 20 miljoner pund till den som kunde fånga Nessie. Erbjudandet gav stor uppmärksamhet till hans cirkus Olympia, skriver Dagbladets nätupplaga. Nu menar Neil Clark att bilderna på Nessie från den tiden helt enkelt är cirkuselefanter som badade i Loch Ness. Cirkussällskap som besökte Inverness stannade vid Loch Ness och lät dem simma i sjön. Det var bara elefanternas bak, huvud och snabel som stack upp ur vattnet. Från land såg det ut som ett djur med lång hals och två pucklar.

Timmerstockar

Clark tycker inte att det är något konstigt med cirkusdirektören Mills generösa erbjudande: - Han hade ju redan Loch Ness-odjuret själv. De flesta observationerna av Nessie har skett efter 1933 då huvudvägen på Loch Ness västra sida blev klar. - Det mesta kan nog förklaras med flytande timmerstockar och vågor på sjön. Samtidigt finns det många ouppklarade historier från människor som sett ett djur med lång hals och pucklar. Min forskning tyder på att det kan ha varit cirkuselefanter, säger Clark enligt Dagbladet.no. Neil Clarks forskningsresultat är publicerat i den här månadens nummer av Open University Geological Society Journal.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: