ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:

Nato: Regimen faller samman

ANNONS:
Läs mer
Visa flerVisa färre
Khadaffis tid är kommen.
Det säger militäralliansen Nato som bistått rebellerna i deras kamp.
- Vad vi ser i natt är att regimen faller samman, säger Natos chefstalesman Oana Lungescu till AFP.
Rebeller och Khadaffistyrkor strider inne i Tripoli i vad som beskrivs som den sista striden. Och enligt Natos chefstalesman håller Muammar Khadaffis 42-åriga maktinnehav på att "falla samman".
- Ju tidigare Khadaffi förstår att det inte finns något sätt han kan vinna på, desto bättre för alla, säger Oana Lungescu till AFP sent på söndagen medan rebelltrupperna stred på Tripolis gator.
- Vad vi ser i natt är en effekt av ett långt arbete med att förstöra regimens kapacitet.

"Slutfas"

De senaste fyra månaderna har Natos operationer förstört åtminstone 4 000 militära mål i Libyen.
- Det är tydligt att vi är inne i regimens slutfas, säger hon.
- Vi ser hur folk packar sina väskor. De senaste dagarna har tre toppar inom regimen hoppat av och det Khadaffi-kontrollerade området krymper framför våra ögon.
Rebellerna har sagt att deras attack mot Tripoli var koordinerat med Nato. I intervjun med AFP säger Lungescu att Nato inte har get eldunderstöd till rebellerna eftersom det inte är Natos mandat.
- Men självklart följer vi vad som händer på marken. Och om vi ser till exempel stridsvagnar som är på väg att attackera, då skjuter vi, säger hon.
Mejla Skriv ut
Rätta text- och faktafel
Anmäl till Pressombudsmannen
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
REBECCA STELLA SIMONSSONS BLOGG
ANNONS:
ANNONS:

Rapportera textfel

Tack för att du hjälper oss att rätta fel. Även om vi alltid försöker skriva så korrekta artiklar som möjligt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din felrapport. Rapportera vad i artikeln som inte stämmer i formuläret nedan. Det kan handla om stavfel, bildfel, syftningsfel eller faktafel. Var gärna så tydlig som möjligt angående vad felet gäller. Tack för din hjälp!

Felaktigt mejl
Du måste fylla i en kommentar: